Colliers

Zilver & half edelsteen

Collier free shape mix
Collier free shape mix
Collier free shape mix
Collier free shape mix
Collier free shape mix

Collier free shape mix

€ 105.00

Maat: 51cm


Collier gemaakt van verschillende soorten half edelsteen. De "free Shape" vorm van de kralen komt terug in het zilveren slot.
Hieronder een korte omschrijving van een aantal gebruikte edelstenen.
Amethist is een violette edelsteen die behoort tot de kwarts-familie van mineralen. Het is een harde steen met een hoge weerstand tegen breken en is daarom vaak gebruikt in sieraden en andere gebruiksvoorwerpen die blootgesteld worden aan slijtage. Amethist wordt gevonden in landen als Brazilië, Rusland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.
Bergkristal is een transparante vorm van kwarts, een van de meest voorkomende mineralen op aarde. Bergkristal is bekend om zijn heldere, glinsterende uiterlijk en wordt ook wel "het edelsteen van het licht" genoemd vanwege zijn vermogen om licht te breken en te verstrooien.
Kyaniet is een blauwe edelsteen die behoort tot de korund-familie van mineralen. Het meestal blauwe kyaniet kan in verschillende kleuren voorkomen, zoals wit, geel, groen, rood en oranje. In dit collier is een groene variant verwerkt. De steen wordt gevonden in landen als India, Brazilië, Myanmar, Sri Lanka en de Verenigde Staten.

Details

Zilver
Agaat
Amethist
Bergkristal
Kyaniet